31 Ağustos 2013 Cumartesi

KEŞKEK

Keşkek deyince akla ilk gelen Anadolu düğünleri gelir. Düğünlerin o gösterişine tadı damağımızda kalan bu yemeğin endamı da katılır. Buğdayın tavuk ile muhteşem uyumu; hem tadıyla hem de farkıyla sofralarımıza fark yaratıyor.


Gelelim bu güzel yemeğin nasıl yapıldığına :) Önce malzemelerle başlayalım. 1 kilo buğday alıyoruz ve ne olur ne olmaz ayıklıyoruz. Gece bir taşım kaynatılıp sabaha kadar bekletiliyor. Sabah suyu ekleniyor.


Kaynadıktan sonra içine 4 tane tavuk but atılıyor. Sık sık karıştırılıyor; dibi tutmasın diye :) Hem karıştırmazsak yüzeyinde kaymak oluşuyor bu da hoş bir görüntü olmuyor. 


Tavuklar piştikten sonra keşkeğin içerisinden alınıp, didiliyor. Kemiklerinden kurtulduktan sonra tavuğumuzu tekrar keşkeğimize ekliyoruz ve pişmeye devam ediyor. Karıştırmayı unutmayalım bu arada :)

Buğdaylar eriyip kremamsı bir kıvama geldiğinde keşkeğimizi kapatıyoruz ve 250 gram tereyağını eritip üzerine döküp karıştırıyoruz. Vee artık keşkeğimiz yemeğe hazır :) Herkese afiyet osun :) 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder