2 adet soğan ve 2 diş sarımsak rendesi, 4 çorba kaşığı sıvı yağ, 3 su bardağı ince bulgur, 3 yemek kaşığı domates salçası, 3 yemek kaşığı biber salçası, 2 tatlı kaşığı pul biber, 2 yemek kaşığı isot, 3 tatlı kaşığı tuz
Malzemeleri koyduktan sonra güzelce yoğuruyoruz. Ben bu kapta yapmıştım fakat çiğ köfte için özel tepsilerden almanızı tavsiye ederim. İşinizi daha da kolaylaştırıyor. Bir de bu yoğurma işi için güçlü birini ikna ettiyseniz keyfinize diyecek yok. Ben neredeyse 2 saat yoğurdum :D ma değdiiii. Yoğururken yavaş yavaş 3/4 su bardağı kadar su dökmenizi tavsiye ederim.
Daha sonra 1 tutam maydanozu ve 4 adet taze soğanı ince ince doğrayıp içine atıyoruuz ve tekrar kısa bir süre yoğuruyoruz ve şekil veriyoruz.
Tadı harikaydı fakat bana göre biraz acısı çok kaçmış. Yine de bayıldım, deneyenlerin de çok beğendiğini söylemem gerek. :) Herkese afiyet olsuuuun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder