9 Eylül 2013 Pazartesi

EN TATLI ACI :)

Başlığımızdan da anlayacağınız gibiii çoğumuzun sevdiği çiğ köfteyi yaptııım :) Acısıyla damak zevkinin en şahanesi olan bu aperatif yemek sofraların vazgeçilmezi. Ama haberlerde görüyoruz hep. Kimyasallar, kimyasallar, kimyasallar... Nelerin içinde yok ki pirinçte bile olduğu iddia edilmişti bir ara. Ve hep hazır aldığımız çiğ köftenin içinde de neler neler varmış, duydum ve hemen tarifini öğrendim. Kendimi zehirlemeye ne gerek var yahu evimde güzel güzel yapar yerim dedim ve bir kaba koydum malzemeleri...


2 adet soğan ve 2 diş sarımsak rendesi, 4 çorba kaşığı sıvı yağ, 3 su bardağı ince bulgur, 3 yemek kaşığı domates salçası, 3 yemek kaşığı biber salçası, 2 tatlı kaşığı pul biber, 2 yemek kaşığı isot, 3 tatlı kaşığı tuz

Malzemeleri koyduktan sonra güzelce yoğuruyoruz. Ben bu kapta yapmıştım fakat çiğ köfte için özel tepsilerden almanızı tavsiye ederim. İşinizi daha da kolaylaştırıyor. Bir de bu yoğurma işi için güçlü birini ikna ettiyseniz keyfinize diyecek yok. Ben neredeyse 2 saat yoğurdum :D ma değdiiii. Yoğururken yavaş yavaş 3/4 su bardağı kadar su dökmenizi tavsiye ederim.


 Daha sonra 1 tutam maydanozu ve 4 adet taze soğanı ince ince doğrayıp içine atıyoruuz ve tekrar kısa bir süre yoğuruyoruz ve şekil veriyoruz. 


Tadı harikaydı fakat bana göre biraz acısı çok kaçmış. Yine de bayıldım, deneyenlerin de çok beğendiğini söylemem gerek. :) Herkese afiyet olsuuuun.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder