30 Temmuz 2013 Salı

ADA ÇAYI MUCİZESİ

''ADA ÇAYI EKMİŞSEN BAHÇEYE NE GEREK VAR ÖLMEYE'' demiş atalarımız.

Çayır ve meralarda bulunan ada çayı; diş otu ve meryemiye adları ile de tanınıyor.30-70 cm boyunda olan bitkinin menekşe renkli çiçekleri halka dizilişli, karşılıklı olan beyaz keçeli yaprakları gümüş gibi parıldıyor ve acımtırak, ıtırlı bir koku yayıyor.
 

Adaçayı, çok eski çağlarda da şifalı bir bitki olarak biliniyor. Ada çayı, sıkça içildiğinde tüm bedeni güçlendiriyor, kalp krizi tehlikesini azaltıyor ve kötürümlüklerde de çok yararlı olduğu biliniyor.Gece terlemelerinde ve aşırı terlemelerde, lavanta çiçeğinin yanı sıra yardımcı olabilecek tek bitki olarak gösteriliyor.Hastalık sonrası güçsüzlük hallerinde başarıyla kullanılabiliyor.
Kramplarda, omurilik rahatsızlıklarında, beze hastalıklarında ve organ titrekliklerinde kullanılabiliyor.


Ada çayının karaciğerde de çok olumlu etkiler oluşturduğu bilinirken, oluşan tüm rahatsızlıkları gidererek, gazları yok ediyor.Kan temizleyici etkisi bulunan ada çayı, solunum organlarını ve mideyi balgamsı algılardan temizliyor, iştah açıyor. Kramp çözücü etkisi sayesinde, ishalde çok rahatlatıcı etki gösteriyor. Böcek sokmalarında, sokulan bölgeye ada çayı yaprağının tozu uygulanabiliyor. Ada çayı dıştan uygulandığında (çalkalama ve gargara), bademcik iltihabı, boğaz hastalıkları, diş iltihaplanmaları, yutak ve ağız boşluğu iltihaplanmalarında veya ülserlerinde özellikle öneriliyor.




Diş etlerindeki kanamalardan çoğumuz şikayetçiyizdir. Bunlardan kurtulmanın, bunu engellemenin en sağlıklı yöntemi ada çayı. Demlenmesiyle kolay, içilmesi rahat bu çayı gargara olarak kullandığımızda diş etlerindeki kanamanın azaldığını ve yok olduğunu fark edeceksiniz. Ada çayı, sallanan dişlere, diş eti çekilmesine ve kanamasına karşı da kullanılabiliyor




Bitki çayına batırılan pamuğun hasta bölgelere uygulanması uygun görülüyor. Sinirli ve yorgun olan kişilere arada sırada ada çayı oturma banyoları tavsiye ediliyor.Zayıf ve güçsüz çocuklara balla tatlandırılarak içirilebiliyor. Ada çayının aşırı kullanımında kan basıncı (tansiyon) yükselebiliyor.

Bağırsakların da en büyük yardımcısıdır bu arada ada çayı.Ramazan nedeni ile bende hemen şişkinlik, bağırsak bozuklukları başladı, basur yaralarıyla başımız dertte.Daha öncede grip olduğum zamanlar bu sorunlara denk gelmiştim. Nane limon, papatya çayı, ada çayı içiyordum. Ve yaralarımın 24 saat içinde yok olduğunu fark ettim. Daha sonra da denedim. Vee ada çayının gerçekten harika bir ilaç olduğunu anladım.


Ada çayı özellikle çay olarak içilir, dozu ve kullanımı çok önemlidir. Hamile bayanlar ve böbrek hastaları doktorlarının tavsiyesi üzerine içmelidirler.3 yaprak ada çayı otunu kaynamış bir bardak suda bekletin 10 dakika demlensin. Demlendikten sonra rahatlıkla, isterseniz bal ekleyerek içebilirsiniz. Her gün içilen 2 fincan Ada çayı üst solunum yolları, öksürük ve iştahsızlık için iyi gelir. Sabahları ve yemeklerden sonra içildiği takdirde kuvvet verir, hazmı kolaylaştırır ve gazları giderir.


Bu ilaç özelliği taşıyan çayın bir de yan etkileri var. Bu nedenle bazı kişilerin kullanması önerilmemektedir. Düşük yapma olasılığına karşın hamilelerin kullanması önerilmemektedir. Anne sütünün salgılanmasını azaltıcı özelliği bulunduğundan emziren kadınlar kullanmamalıdır. Küçük çocuklara içirilmesi de tavsiye edilmez. Bir de; konsantre ada çayı yağı içilmemelidir.


İlaç etkisindeki bu doğal mucizeyi siz de deneyin ve de paylaşıın herkes öğrensin. :)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder