Malzemeler ; yarım paket tereyağ, 1,5 çay bardağı sıvı yağ, 1,5 çay bardağı yoğurt, 1,5 çay bardağı irmik, 1 paket kabartma tozu ve aldığı kadar da un.
Şerbeti için; 3 su bardağı su ve 3 bardak şeker, 3-4 damla limon.
Öncelikle şerbeti hazırlayalım. Malzemeleri bir tencereye koyup ocağa koyalım ve kaynatalım, kaynadıktan sonra limon suyunu dökelim. 1 dakika daha kaynadıktan sonra kapatalım.
Şimdi dee hamura geçelim. Öncelikle bir kaba tereyağı, sıvı yağı ve yoğurdu koyarak iyice ezin. Üzerine irmik ve kabartma tozunu ekleyerek yoğuralım. Yavaş yavaş unu ekleyip yoğurmaya devam edelim. Hamurumuz kulak memesi kıvamına gelene kadar un koymaya devam edelim.
İşte hamurumuz hazııır :)
Daha ince olması için oklava kullanalım.
İyice düzleştikten sonra resimdeki gibi bir bardak kullanarak daireler keselim.
Dairelerimiz bu şekilde oluşacak.
Daha sonra bu dairelerden 3 tane alıp yarısından üst üste koyacağız.
Bu aldığımız daireleri sarıyoruuz :)
İşteee böyle :)
Daha sonra da bu sardıklarımızı tam ortadan kesiyoruz.
Vee güllerimiz oluyoor :)
Önceden yağladığımız tepsiye tek tek diziyoruz şimdi de.
Pişirmek için hazıır :)
180 derecede ısıtılmış fırına tepsimizi koyuyoruz ve 20-30 dakika pişmesini bekliuyoruz. Piştikten sonra çıkarıp ılımasını bekliyoruz. Ilıdıktan sonra şerbeti üzerine döküyoruz.
İşte tatlımızz hazııır :)
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder