3 Temmuz 2014 Perşembe

KIBRIS TATLISI

Bu sıcak yaz aylarında hele de Ramazan ayında insanın canı soğuk ama tatlı bir şeyler istiyor. Hem hafif olsun hem ferahlatsın hem de tatlı bir şeyler olsun diyoruz. Bunların hepsini bu nefis tatlıda bulabiliriz. İlk önce kuzenimin elinden tattığım bu tatlıyı dün de ben yaptım ve harika oldu. Herkesin çok beğendiğini söylemem gerek :)

Bu güzel tatlı nasıl yapılıyor?

Önce kekin üzerine dökeceğimiz şerbeti yapalım. Çünkü onun soğuması gerekiyor. 2 su bardağı suya 1 su bardağı şekeri ekleyelim. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 15 dakika daha kaynatalım. Hazır olunca altını kapatıp içine 1 paket vanilya koyalım. Şerbetimiz hazııır :) Onu soğumaya bırakıp kekimize geçelim biz.

Keki için 3 tane yumurtayı ve yarım su bardağı şekeri iyice çırpalım. Bunların üzerine yarım su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı galeta unu, 1 su bardağı hindistan cevizi, 1 paket kabartma tozu ve isteğe göre ceviz de koyup iyice karıştıralım malzemeleri. Bu karışımı yağlanmış bir tepsiye koyup 160 derecede 30 dakika pişirin. Kekimiz pişerken üzeri için krema yapmaya başlayalım biz de.

Bir tencereye 1 su bardağı nişasta, yarım su bardağı şeker, 1 paket vanilya ve 1 litre su koyup, orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Karıştırmayı ihmal etmeyin yoksa dibi tutabilir. Muhallebi kıvamına geldikten sonra altını kapatıp içine 1 paket krem şanti ekleyip blendırla 5 dakika çırpalım ki topaklanma olmasın. Soğumuş şerbeti pişmiş kekimizin üzerine dökelim. Üzerine de kremamızı dökelim. Buzdolabında 2-3 saat beklettikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder