(Kişi başı birer tane) 4 tane baget
6 milföy hamuru
1 adet yumurta sarısı
1 çorba kaşığı susam, çörek otu veya haşhaş
Baharat
Tuz
Su
Yapılışı;
İlk olarak tavukları bir tencereye koyup su ve tuzunu ekleyerek pişirelim. Piştikten sonra soğumaya bırakalım. Ve soğuduktan sonra da tavukların derisini çıkaralım ve kemiğin ucunu temizleyelim. İsterseniz alüminyum folyo ile sarabilirsiniz. Daha sonra tavukları baharata bulayın. Milföyleri birer parmak kalınlığında keselim. Kemik tarafından başlayarak milföy ile tavuğu saralım. Üstüne yumurta sarısı sürüp susam, çörek otu veya haşhaş ile süsleyelim.
Afiyet olsuuuuuun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder