Arnavut Ciğeri Türk mutfağına ait bir yemek türüdür. ‘Arnavut Ciğer’ adını ise Osmanlı’da yaşayan ve daha çok ‘ucuz’ olduğu için ciğer tüketen Arnavutlardan alır. Savaş zamanında Osmanlı’ya gelen ve savaştan sonra da balkanlara geri dönememiş Arnavutlar, ‘ucuz’ olduğu için ciğeri yaygın olarak tüketmişlerdir.
Şimdi de nasıl yapıldığına bakalım hadi :) 5 orta boy patatesi küp küp doğruyoruz öncelikle, doğradığımız bu patatesleri kızartıyoruz.
Şimdide 1 kilo ciğeri önce una buluyoruz. Una bulanmış bu ciğerleri kızartma tavasına atarak kızartıyoruz.
Sonra kızarttığımız ciğeri ve patatesi servis kabına alarak karıştırıyoruz. 1 adet soğanı piyazlık ince ince doğrayıp pul biber ve tuzla iyice yoğuruyoruz ve 1 tutam maydanozu da ince ince doğruyoruz. Daha sonra da bu soğanı ve maydanozu servis tabağına aldığımız patates ciğer karışımımıza ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Şık bir şekilde artık servise hazır. :)
Afiyet Olsuuuun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder