2 Eylül 2013 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA

Ege'nin meşhur zeytinyağı ile barbunyanın birleşimi ne de güzeldir. Hepimiz denemişizdir bir kere de olsa değil mi ? :) Bazıları sıcak yemeyi bazıları da benim gibi soğuk yemeyi tercih eder. Hele de yaz aylarında soğuk soğuk masalarımızı süsleyen bir mezedir zeytinyağlı barbunya. Peki barbunyayı nasıl yapmalı?

Malzemeleri hazırlayarak başlayalım :) 1 kilo barbunyayı ayıklayıp haşlıyoruz, 3 soğan ve 3 diş sarımsağı zeytinyağında kavruluyor. İçine havuç, isteğe bağlı olarak patates küp küp doğranıyor. Hepsi bir araya getirilerek bir bardak su ile pişiriliyor.

Daha sonra servis tabağına alarak maydanozla süsleniyor. Yazın dolapta olması gereken bir yemek, bir salata, bir meze... :)


Herkese afiyet olsuuuun :) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder