Şimdi marketlerde eksik olmayan kruvasanlar var ya heh onlar gibi işte :D Ama içine ne koyduğunuzu biliyorsunuz ve içiniz rahat ediyor. GDO mu var acaba kansorejen madde içerir mi acaba diye düşünmek yerine evinizde hem de tazecik yapabileceğiniz bu güzel tarifi umarım siz de beğenirsiniz :)
Malzemelerimize bakalım önce :) 1 su bardağı yoğurt, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 paket toz maya, 5 su bardağı un; yufkaların üzerine sürmek için de 125 gram margarin.
Malzemelerimizi birleştiriyoruz ve yoğurmaya başlıyoruz. Hamurumuzu 6 parçaya ayırıyoruz. Bu parçaları açıp katmer şeklinde katlıyoruz.
Katlamadan önce yağlamayı unutmuyoruz :) katmer şeklinde katladığımız yufkalarımızı bir süre dinlenmeye bırakıyoruz. Hatta geceden yapıp sabaha kadar beklemesi daha güzel olur. Bekledikten sonra katmerimizi oklavayla tekrar açıyoruz ve 8 parçaya bölüyoruz. Üzerine de istediğimiz malzemeyi koyuyoruz. Biz bugün patatesli-peynirli yaptık :)
Ay şeklinde de kıvırıyoruz parçalarımızı ve yağladığımız tepsiye diziyoruz. Harika duruyorlar.
Şimdi sadece pişmesini bekleyeceğiz. Sanırım en zor kısmı da bu :D
Vee ay çöreklerimiz hazır. Nasıl da çıtır çıtır duruyor. Herkese afiyet bal şeker olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder